~ Compassievol luisteren ~ Liefdevol steunen ~ Vreugdevol motiveren ~ Vrijmoedig creëren ~

het leven beleven

in het volste bewustzijn.

Het woord Tantra is Sanskriet voor expansie (tan) en bevrijding (tra). Tantra is in haar meest pure vorm de zuivere kracht van het bewust ervaren van wat er in het moment is. Leven in dat ene moment en daar met je volle aandacht en bewustzijn bij zijn. Daar zit de goddelijke kracht van leven, want we leven enkel in het ene moment van het nu. Het verleden is al doorleeft en de toekomst is nog in een vacuüm. Door Tantrische oefeningen in een sessie te doen kan je leren om het leven ten volste te gaan ervaren in haar schoonheid. Vanuit dit kernpunt kan je in een Tantrische counseling sessie aandacht schenken aan de delen in je leven die aandacht nodig hebben. Elke blokkade, angst, pijn, verslaving, self-sabotage of negatieve gedachten patronen kan met de liefdevolle aandacht, compassievol luisteren naar je lichaam, emoties en gevoelens geheeld worden. Door Tantra kan je je ware zelf ten volste leren zien, in schoonheid en puurheid en leer je inzien waarom je bepaald gedrag en bepaalde gedachten ontwikkeld hebt.

 

De helende levenskracht die je door zuivere Tantra kunt ervaren is krachtig en zacht tegelijkertijd. Wanneer je met liefdevolle aandacht je zintuigen prikkelt en luistert naar de reactie die je lichaam, mind, ziel en geest hier op geven, kan je in contact komen met je ware zelf. In Tantrisch contact breng je alles wat en wie je bent samen, waardoor je jezelf weer terug kunt vinden, kunt helen, herstellen, groeien en ontwikkelen. 

Tantra helpt je om terug te komen naar je essentie. Je bent in essentie compleet, heel en volledig. Door verschillende redenen kunnen er blokkades in je gedrag en verwarring denken zijn gekomen en het uiten daarvan. 

 

Tantra is een pad dat mogelijkheden biedt om je weer te herinneren wie je werkelijk bent. Om te ontwaken in het besef van wie je ten volste bent, in schoonheid, puurheid, liefde en leven en daar in te gaan staan. Het nodigt je  uit om je hart te openen, je eigen reflectie te zien en weer verliefd te worden op jezelf. Dat is in andere woorden de meest directe manier om een staat van bewustzijn te bereiken, waarin jij het leven creëert dat je voelt dat je wenst.

heling en groei door tantra

Een Tantra sessie gekoppeld aan counseling helpt je om op liefdevolle wijze aandacht te geven aan jezelf, aan je angsten, je blokkades, je trauma's, je negatieve geloofsovertuigingen. Door zintuiglijke prikkelingen te ontvangen zal je lichaam spreken, je emoties en gevoelens gaan spreken en je gedachten zullen gaan spreken. In de veilige bedding van het samen zijn, en in de vertraging van alles wat er is, kan je op een diep niveau contact maken met je zelf en waar nodig met de ander.

In een Tantrische sessie maak je bewust en heel sensitief contact met jezelf in aanwezigheid en samen met de ander. Je hele zijn zal gaan spreken en je vertellen wat je op dat moment nodig hebt voor heling en groei, door je zintuigen actief en sensitief in te zetten door bijvoorbeeld vertraging in bewegen, fluisteren, zachte muziek, zachte stoffen, gebruik van geuren en licht etc. 

 

Tantra kan ingezet worden als middel, als therapie en ook als leefwijze. De kern van Tantra is dat je bewust elke prikkel en sensatie binnen laat komen en doorvoelt wat het met je doet, welke boodschap het in zich draagt en welke energie het in je raakt. Vanuit je eigen bron kan je inspelen op de zintuiglijke prikkelingen en creëer je zelf een reactie vanuit je hogere bewustzijn. Een ander woord voor het bewust ervaren van zintuiglijke prikkelingen is 'genieten'. Genieten kan je alleen wanneer je bewust bent.  Tantra is in haar zuiverste vorm een manier van communiceren met je hele zijn, waardoor je je hart kunt openen, je zelfhelend vermogen toeneemt en je meer zelf inzicht ontwikkelt.

 

`Kum-Nye Tantra is een intuïtieve ervaringsleer,

die je leert om levensenergie ten volste te beleven,

zodat je in balans komt en in balans blijft.