~ Compassievol luisteren ~ Liefdevol steunen ~ Vreugdevol motiveren ~ Vrijmoedig creëren ~

adhd - add

Vanuit een nieuw en liefdevol perspectief leren kijken naar jezelf en gaan voelen en zien dat je compleet, heel en een goed mens bent. Dat is wat je in een traject van counseling en psychodrama kunt ontwikkelen. Wanneer je met begeleiding opnieuw leert voelen, kijken en ervaren hoe en wie je bent, zullen er deuren opengaan voor heling en persoonlijke groei. 

Veel mensen met ADHD en ADD (of verwante labels) ervaren dat ze weinig focus, snel impulsief en met een mist om zich heen leven. Daarbij komen gevoelens en negatieve gedachten patronen vaak naar voren. Een laag zelfbeeld, onzekerheid, het voelen dat er iets mis is met je, zelfafwijzing en andere zwaar drukkende emoties en gedragspatronen maken het leven zwaar voelen. Dit zorgt vaak voor emoties en gedrag van versnelde woede, onrust, agressie, depressiviteit, sociale isolatie en een algeheel gevoel van ongelukkig zijn in het leven. 

Gelukkig zijn er steeds meer therapeuten en professionals die weten dat ADHD en ADD geen stoornissen zijn en de symptomen die men waarneemt wél omkeerbaar zijn; je bent heel en compleet, er zijn slechts blokkades in je systeem, die ervoor zorgen dat je je niet in balans voelt. Samen kunnen we opnieuw leren kijken naar de oorzaken en gevolgen van de onrust, onvrede en andere emotionele blokkades en negatieve patronen die je ervaart en men in de reguliere sector labelt als ADHD of ADD. Door gesprekken, meditaties, psychodrama en ander soort begeleiding naar behoefte, kunnen we een weg vinden naar het ervaren van eenheid in jezelf en het ervaren van rust en focus in je dagelijks leven. 

Je bent compleet, heel een puur als mens.
Door met liefde jezelf opnieuw te leren kennen,
zal je gaan genieten van een leven in balans en bewustzijn.
Je bent een wonderlijk mooi mens.

je bent prachtig zoals je bent

De verouderde wijze van diagnostiek met betrekking op ADHD en ADD uit de 'reguliere medische wereld' is opgesteld vanuit een perspectief dat van beperkingen en stoornissen uitgaat. Tevens wordt daar bovenop gesteld dat het onomkeerbaar is. Inmiddels is bij steeds meer therapeuten en professionals bekend en wordt er op steeds breder vlak onderwijs in gegeven, dat de oorzaak van het gedrag en de gevoelens en emoties die ervaren worden wél te helen zijn. Van binnen in wezen en zijn ben je puur, heel en compleet. Samen in een counseling traject kan je de weg naar innerlijke heling vinden. Je bent altijd in staat om de stap te zetten naar een leven in vrede, balans en leren hoe je onbezorgd kunt genieten van het leven, met een positief zelfbeeld en in zelfliefde.

kennismaking en intake

Je kan je via het contactformulier, per mail of telefonisch contact opnemen en je aanmelden. Ook als je het gevoel hebt dat jij je nog niet helemaal klaar voelt om met diepe aandacht samen te gaan kijken naar je innerlijke leven, kunnen we een kennismakingsgesprek en intake gesprek inplannen. Tijdens het gesprek schetsen we samen een beeld van o.a. je situatie en hulpvraag, je verwachtingen en doelstellingen, waarna een globaal traject voorstel van het aantal sessies wordt gemaakt. Na het intakegesprek krijg je tijd om te beslissen of en wanneer je het traject wilt starten. Deze wijze bied ik bewust zo aan, omdat het essentieel is dat je zelf vertrouwen ervaart in het te lopen traject.