~ Compassievol luisteren ~ Liefdevol steunen ~ Vreugdevol motiveren ~ Vrijmoedig creëren ~

het counseling traject

De basis van counseling is bewustwording. Dit is de sleutel tot verandering.  Door de diepgaande en vertrouwde gesprekken word jij je bewust van wat je nodig hebt en wat jou helpt. Iedere sessie reflecteren we op wat je na het voorgaande gesprek hebt ervaren in je dagelijks leven en ontwikkeling, waarna de benodigde vervolgstap gezet worden. Zo bereik je uiteindelijk je doel. 

Hieronder volgt een beknopte opsomming van de stappen die velen in counseling als zeer leerzaam ervaren hebben: 

 1. Leer jezelf kennen
 2. Ontwikkel zelfreflectie
 3. Groei in compassie
 4. Beoefen leven in het nu
 5. Word gewaar van je hogere bewustzijn
 6. Doorbreek emotionele blokkades
 7. Breng tijd met jezelf door
 8. Stap uit je comfortzone
 9. Geef jezelf hartelijke liefde
 10. Verbind je met de natuur
 11. Zit stil, bezin en overpeins

perspectief

Als counselor neem ik, afhankelijk van de hulpvraag en behoefte, een bepaalde rol aan in het gesprek. Een aantal voorbeelden hiervan zijn:

 1. De counselor als spiegel en klankbord. Door met mij als counselor en gesprekspartner het goede gesprek te voeren, wordt jij je bewust van je denken, gedrag en handelen.  Daardoor krijg je meer focus op waar het werkelijk om draait in jouw leven. 
 2. De counselor als kernzoeker. Door de goede vragen te stellen leid ik je naar de antwoorden en inzichten die je écht nodig hebt.
 3. De counselor als perspectiefbieder. Door het goede gesprek te voeren help ik je om vanuit een ander perspectief naar bepaalde situaties te kijken. Hierdoor krijg je een breder beeld van jezelf in verhouding tot diverse aspecten in je leven. Dit maakt je meer gewaar en bewust om regie te gaan nemen over je leven en de, voor jouw, juiste keuzes te maken. 
 4. De counselor als lichtbaken. Wanneer je voelt dat je niet het leven leidt dat je diep van binnen wenst, maar ook niet weet wat dat dan wel is. Dan help ik je om een helder beeld te schetsen van je levensdoel en hoe jij wilt dat het pad gaat lopen. Het is vaak een lange zoektocht wanneer je dit alleen probeert uit te zoeken. Als professional heb ik dit al vaker gedaan en kan jou hierin effectief bijstaan.
 5. De counselor als motivator. Heb je plannen en ideeën die je al jaren niet realiseert. Dan help ik je te zien waar de blokkades zich vormen in je leven, zodat jij  je dromen te gaan waarmaken en het leven gaat leven waarin jij de regie hebt.
 6. De counselor als richtingwijzer. Wanneer je geen stevig fundament voelt in je leven en je met alle winden meewaait, je chaos en onrust ervaart in je leven. Als counselor help ik je te ontdekken waar de oorsprong van deze belemmeringen liggen, zodat je leert om nieuwe focuspunten in je leven te creëren.

Samen het leven bespreken, om je hart weer te bezielen, zodat jij jouw leven ten volste kunt beleven.