~ Compassievol luisteren ~ Liefdevol steunen ~ Vreugdevol motiveren ~ Vrijmoedig creëren ~

Autisme - asperger - ppd-nos

Je bent hoog-intelligent, hoog-sensitief en krachtig in cognitie. Je mag je plek leren innemen, in zelfliefde. Er is ruimte voor jou! Wanneer je, je na jaren van verdwaald gevoeld te hebben in je leven, de diagnose hebt gekregen die de 'medische wereld' onder zogenaamde 'ontwikkelingsstoornis' schaart, zal dit waarschijnlijk een diepe inslag geweest zijn voor je. Vanuit mijn opleidingen en trainingen, levensvisie en -wijsheid en ervaringen, zie en ervaar ik (en vele therapeuten met mij) Autisme en Asperger, PDD-NOS, ADHD, ADD en verwante diagnose labels, niet als beperking of ziekte van een persoon. Daar bovenop is de herhaaldelijke ervaring bij het behandelen en begeleiden van mensen, die een van deze diagnoses als stempel opgedragen hebben gekregen, dat er werkelijk geen sprake is van onomkeerbare beperkingen, maar enkel van blokkades in het leven en uitleven van het ware zelf. Dit is onder andere veroorzaakt door het niet gehoord, gevoeld en gezien zijn in het leven. Dit o.a. door het familiesysteem, het sociale systeem en daarmee ook niet door jezelf, omdat je de taal van je hart niet hebt leren spreken en niet hebt kunnen leren hoe je jezelf veilig en in je gevoeligheid kon uiten. 

 

Je mag jezelf in het midden van jouw leven zetten, in zelfliefde.
Jij bent een hoog sensitief en emotioneel zeer intelligent
Kind van Licht

naar het begin voor heling

Door samen een traject te doorlopen en opnieuw te kijken, vanuit het perspectief van heelheid, sensitiviteit, compassie, geborgenheid en liefde, is het mogelijk om de diepe wonden, trauma's en pijn die de blokkades veroorzaakt hebben, op te heffen. Door samen opnieuw het leven te doorlopen in gesprekken en aanvullend mogelijk transcendente geleide meditaties, psychodrama, zintuiglijke oefeningen, zal je gaan beseffen en doorvoelen wie je ten diepste bent: Een liefdevol en volmaakt mens. 

Door samen aandacht te geven aan de diepe innerlijke wonden  die ontstaan zijn door het niet erkennen van je ware zelf, kan je helen en groeien naar wie je werkelijk bent. Vaak kom het voor dat er diepe gevoelens van schaamte, angsten, onzekerheid of verlies aan zelfvertrouwen verankert is geraakt in denk- en gedragspatronen.  

We mogen onze plek innemen in het leven, in zelfliefde.
Het systeem is ondergeschikt aan de mens; elk mens is waardevol.
De creativiteit, sensitiviteit en puurheid van elk mens mag er zijn.
Je bent intelligent ontwikkeld met hoog sensitiviteit en krachtige cognitie.

kennismaking en intake

Je kan je via het contactformulier, per mail of telefonisch contact opnemen en je aanmelden. Ook als je het gevoel hebt dat jij je nog niet helemaal klaar voelt om met diepe aandacht samen te gaan kijken naar je innerlijke leven, kunnen we een kennismakingsgesprek en intake gesprek inplannen. Tijdens het gesprek schetsen we samen een beeld van o.a. je situatie en hulpvraag, je verwachtingen en doelstellingen, waarna een globaal traject voorstel van het aantal sessies wordt gemaakt. Na het intakegesprek krijg je tijd om te beslissen of en wanneer je het traject wilt starten. Deze wijze bied ik bewust zo aan, omdat het essentieel is dat je zelf vertrouwen ervaart in het te lopen traject. 

afgestemd op jouw wensen en behoeften

Samen schetsen we het beeld van je huidige leven en waar je diep van binnen voelt waar je heen wilt in je leven. De begeleiding van het traject loopt vanaf de voorbereiding tot wanneer je voelt dat je steeds zelfstandiger weer verder kunt. Je krijgt adviezen, begeleiding en steun. Tevens ontvang, indien je wenst, een e-learning met opdrachten en informatie. Weet dat je altijd contact kunt onderhouden en opnemen voor steun en begeleiding. 

Samen het leven bespreken, om je hart weer te bezielen, zodat jij jouw leven ten volste kunt beleven.