holistische massage

Ondersteunend aan de counseling gesprekken kan het helend werken om een holistische massage te ontvangen. Dit is een tedere en verfijnde massage met de intentie het contact tussen je lichaam, je bewustzijn en je emoties te maken. In combinatie met de counseling kunnen emotionele blokkades opgeheven worden en beperkende gedachten losgelaten worden. Een holistische massage wordt veelal ervaren als een trauma verwerkingsproces. Het is een bevrijdende massagevorm om open te ontvangen, te ontspannen en ook om te leren genieten in het moment. 
Je leert je overgeven aan de sensaties van handen die je lichaam dan weer zacht en dan weer hard kneden, strelen en strijken. Het brengt je terug in je lichaam en maakt je bewust van je gevoeligheid. Je leert ook om je eigen liefdevolle en positieve gevoelens in je lijf te ervaren zoals ze zijn. 

 

‘Massage is een vorm van een liefde op energetisch niveau.
Wat betekent dat het een voedende uitwerking heeft 
op fysiek, mentaal, emotioneel, en geestelijk niveau.’

 

De Holistische massage zal vaak op zowel de voor als de achterzijde van je hartstreek gericht zijn. Na de massage wordt tijd gemaakt om te bespreken wat er op fysiek, mentaal en emotioneel vlak is gebeurd en wat de betekenis en het effect is van hetgeen vrij gekomen is. 

Zo vind je vrijheid

Wanneer je emoties niet goed kunt verwerken, gaan ze zich vastzetten in je lichaam. Massage ondersteunt het proces om naar gevoelens en emoties te kijken,  zelfliefde te vergroten en spanningen los te laten. Het ondersteunt je bij het vergeven, omarmen en loslaten van negatieve gevoelens en emoties. Aan beide zijden van het lichaam kunnen emotionele blokkades en angsten zich vasthouden in het lichaam, wat spanning, pijn of andere sensaties kan geven in het lichaam. Naast de hartstreek wordt ook aandacht besteed aan het gebied van de buik en het bekken, de plekken van je lichaam waar je emoties zich vormen en vast kunnen zetten. Deze vorm van massage werkt vaak bevorderend in een counselingproces, zodat je bewust groei en heling ervaart. 

Zelfhelende werking

Een holistische massage zet ook het zelfhelende vermogen van je lichaam in werking. Je lichaam en geest komen meer in balans waardoor je minder negatieve gevoelens of klachten ervaart. Je gaat beter in je vel zitten en ervaart meer rust. Je zelfvertrouwen neemt toe en dat zorgt dat je een stuk meer ontspannen bent en je veel vrijer en prettiger voelt. Massage is een prachtige ondersteuning tijdens de counseling en brengt je sneller bij je zelf. 

Samen het leven bespreken, om je hart weer te bezielen, zodat jij jouw leven ten volste kunt beleven.