Intimiteit met het Leven

Tantra als eenheidsbeleving

 

Intimiteit is de eenheidsbeleving die we als mens op Goddelijke wijze kunnen beleven. Zoals we de zon nodig hebben om te leven, dus in eenheid leven met het licht, zo kunnen we ons heel bewust in eenheid verbinden met alles wat het leven brengt. Het woord Inti betekent zonlicht, de bron van leven, de vonk. Inti is ook de naam van de zonnegod van de Inca’s en staat symbool voor groei, ontwikkeling, levensenergie, vreugde, warmte en licht. 

 

Tantra is een levenservaring van bewust leven in liefde en harmonie  met Moeder Aarde, je eigen bron en de Geestelijke Bron van Leven. Tantra is niet iets wat je doet, het is een manier van bewust leven in vreugde en dankbaarheid. Tantra is een eeuwenoude traditie en levenskunst die in de 6e eeuw in India en Tibet haar hoogtijdagen heeft gekend. 

 

Er bestaan vele vormen van Tantra en er zijn vele perspectieven op de Tantrische Levenskunst. Het Sanskriet woord Tantra heeft verschillende betekenissen. Het kan duiden op zoiets als verruimen, verbreden, vergroten. Maar het heeft ook de betekenis van verweven en verbinden, van een doorlopend proces, een logica en een bewustzijnsstaat. 

 

Tantrische intimiteit gaat over het leven bewust beleven waarin je contact maakt met jezelf, de ander en je omgeving. Daarbij voel je je levensenergie  en kan je deze inzetten voor jouw welzijn en die van je omgeving. Tantra is de levenservaring van acceptatie van alles wat er is in het leven, in balans en harmonie met het zelf en het daar buiten. Tantra is de levenskunst van de eenheidsbeleving. Met Tantra train je jezelf om in balans te komen en te blijven. Kum-Nye Tantra komt uit Tibet en is gericht op het hele wezen. Een Holistische blik op het zijn en het leven, waarin je middels spreken, bewegen en de stilte in balans komt en zo in het leven in balans blijft. Graag geef ik onderwijs over deze vredige wijze van liefdevol leven. 

Ameland 2024