~ Compassievol luisteren ~ Liefdevol steunen ~ Vreugdevol motiveren ~ Vrijmoedig creëren ~

Leven zonder angst

Wat is angst eigenlijk en waar komt het uit voort? Waarom voel jij wel angst bij een bepaalde gebeurtenis of activiteit en een ander niet? Iedereen kent angst, maar beleeft dit blijkbaar op een andere manier. Het wordt als een onprettig gevoel ervaren en blijkt uit onderzoek in de meeste gevallen niet eens rationeel te zijn. Toch kan angst zich zo ernstig en intens ontwikkelen dat het  een verstikkende werking heeft op je leven  en ervoor zorgt dat je minder tot je recht komt. Dat je in feite ernstig beperkt wordt in je leven.

Middels counseling, en specifiek deze beleef training, leer je 
om je echt bewust te worden van je angsten. Je leert inzien door welk gedrag dit geuit wordt en welk effect dat heeft op de aspecten in je dagelijks leven. Door gesprekken en oefeningen in counseling leer je hoe je angst kunt transformeren naar kracht. Het resultaat zal zijn dat je voelt dat je een sterk fundament van rust en zelfvertrouwen hebt ontwikkelt en dat je gedrag structureel anders zal zijn, vrij van de beknellende angst. Je zal vrijheid en levenslust ervaren in je leven.

zo vind je vrijheid

Middels deze beleef training ga jij je angsten en beperkende overtuigingen open en eerlijk onder ogen komen. Je gaat je innerlijke wereld en ervaringen door dramatisering, rollenspel en zelfexpressie volledig bewust beleven en onderzoeken. Je wordt je bewust van je innerlijke belevingswereld en interpersoonlijke ervaringen wanneer je deze in scène zet of door zelfexpressie laat zien. Door samen te spreken en te beleven waar je doorheen gaat, leer je controle te krijgen over jezelf. Je bewustzijn wordt vergroot. Dit heeft meer effect dan enkel een gesprek. De reden hiervan is dat er zowel verbale als non-verbale communicatie wordt gebruikt en emoties, gevoelens en (negatieve) gedachten worden getriggerd om actief naar de oppervlakte te komen, zodat het bewust benoemd, behandeld en getransformeerd kan worden. Het is vaak spannend om te starten, maar de bevrijding is zo groots; een hemelse ervaring!

leer leven zonder angst

Als angst je leven beperkt, wat gebeurt er dan met je als je géén angst meer hebt? Dat is een geweldige vraag, waarover je mooie gesprekken kunt voeren. Middels de counseling krijg je inzicht in wat angst in werkelijkheid is. Je leert hoe angst in haar eenvoud is opgebouwd en waarom jij je angst ontwikkeld hebt. De creatieve en veilige manier van deze beleef trainingsvorm helpt je om heel doeltreffend je angsten onder ogen te komen.
Hoe groter de angst, hoe groter de beperking. Wil je meer vrijheid ervaren? Wil je volledige innerlijke vrijheid ervaren? Dat kan; dat kunnen we samen ontdekken en ontwikkelen in jouw leven. Leven zonder angst, is leven in vrijheid. 

Samen het leven bespreken, om je hart weer te bezielen, zodat jij jouw leven ten volste kunt beleven.