~ Compassievol luisteren ~ Liefdevol steunen ~ Vreugdevol motiveren ~ Vrijmoedig creëren ~

omgaan met fysiek contact

Wanneer je negatieve ervaringen hebt gehad met fysiek contact, kan intimiteit een negatieve lading hebben gekregen. Wanneer je onzeker bent (geweest) over jezelf en over intimiteit, dan kan sensualiteit een negatieve emotionele lading krijgen. Je kunt dat als weerstand ervaren, wat zich vaak uit in angst of emotionele blokkades.

Het kan zijn dat je negatieve overtuigingen hebt ontwikkeld over lichamelijk contact, knuffelen, vrijen of seksualiteit. Bijvoorbeeld de gedachten dat je er niet van houdt, dat je het niet kan of dat je het niet nodig hebt.

Dit zijn in feite beschermende reacties naar jezelf toe, om de onveiligheid die je ervaart (of ervaren hebt) een plek te geven. Toch zal er intrinsiek, in je hart een wens zijn naar intimiteit en fysiek contact. Dat is verklaarbaar en logisch, omdat elk mens fysiek contact nodig heeft in het leven. Zo is de natuur van de mens. Samen kunnen we werken naar herstel en heling.

‘In pure vorm is sensualiteit een aangename prikkeling,
die altijd zacht en warm is 
en gevoelens van genot,
geborgenheid en zuivere liefde doen opwekken.’

zo vind je vrijheid

Door deze vorm van counseling wordt samen, in gesprek en oefening, onderzocht waar de emotionele blokkades, angsten of andere negatieve gevoelens ervaren worden. Deze worden middels veilige en verfijnde fysieke oefeningen beleefd en besproken. De negatieve lading van de ervaringen worden op een heel rustige en veilige wijze getransformeerd naar pure en positieve gevoelservaringen. Er komt heling op deze gebieden, zodat je weer kan genieten van je eigen lichaam en de zintuiglijke reacties die het in zich heeft. Je leert in volledigheid te zijn wie je bent en hoe je op bewuste wijze kunt genieten van contact.


Deze vorm van counseling kan ook goed aangevuld worden met een ASRM sessie. Veel mensen hebben hier bijzonder goede ervaringen mee gehad. 

de diepgang van sensaties

Bij fysiek contact worden meerdere gevoelige componenten bij een persoon  geraakt. Als eerste wordt de huid geraakt, een zeer sensitief orgaan, wat op elke plek in het lichaam weer andere zintuiglijke reacties losmaakt. Op een diepere laag wordt bij fysiek contact pure sensualiteit ervaren.

Het woord sensualiteit duidt op het puur en zuiver waarnemen van zintuiglijke prikkelingen, die bepaalde gevoelens en reacties doen opwekken. Deze reacties kunnen lichamelijk zijn, zoals het lachen wanneer je gekieteld wordt. Omdat de mens veel meer is dan enkel een lichaam, zijn er bij fysiek contact op allerlei lagen van het menszijn reacties merkbaar. Zo wordt bij fysiek contact bewust en vaker nog onbewust een reactie ervaren op emotioneel, rationeel, conceptueel en spiritueel vlak. Dit is een natuurlijke reactie, die er mag zijn, omdat een mens al deze componenten in zich heeft en al deze zintuigen een functie hebben.

‘Je zal ervaren dat wanneer jij jouw sensualiteit in pure en zuivere vorm ontdekt, 
je dit zult gaan zien aan je lichaam, aan hoe je beweegt, aan wat je uitstraalt 
en het overvloedige gevoel van geluk dat je weer zal ervaren in je dagelijks leven.’

Samen het leven bespreken, om je hart weer te bezielen, zodat jij jouw leven ten volste kunt beleven.