De magie van aanraking 

Ondersteunend aan de counselinggesprekken is een massage zeer helpend. Een massage is een diepe, zintuiglijke ervaring die een voedende en helende werking heeft op lichamelijk, geestelijk en emotioneel vlak. Het versoepelt niet enkel de spieren, maar raakt en werkt ook op een diepere niveaus. Zeker in combinatie met counseling gesprekken helpt het je bij o.a. trauma verwerking  zal je merken dat je weer in balans kunt komen en innerlijk rust leert ervaren in je dagelijks leven. Het klinkt eenvoudig en dat is het in feite ook. Samen kunnen we hier naar toewerken en groeien.

 

Tantra als Eenheidsbeleving

De weg naar een leven in balans en harmonie.
Geluk en welzijn creëren in bewustzijn.
Jij bent een autonoom en soeverein mens. 
Je ziet het wanneer je het door hebt. 

massage is voedend en helend

Voorafgaand aan de massage stemmen we samen, in een gesprek, de vorm en details af.  Het ontvangen van een massage, die helemaal op jouw afgestemd is, heeft veel impact en uitwerking. Zo kan je met een massage diepe trauma's onder ogen komen en verwerken. Vanuit de Chinese Geneeskunde en Thaise massage technieken worden pijnlijke en gespannen delen in het lichaam en organen gemasseerd om de zware energie in de verkrapte delen in beweging te brengen. Middels de ademhaling kan je door de pijn en de spanning heen gaan en het trauma en de zware energie transformeren. Door met liefdevolle aanwezigheid gemasseerd te worden en zelf met compassie je lichaam en gevoelens te ervaren, kan je zelf heling ervaren. Deze technieken worden al eeuwenlang toegepast in allerlei massage vormen . Zowel op lichamelijk als op geestelijk vlak heeft een massage een voedende en helende uitwerking. Omdat de behoefte aan een massage in feite vanuit een diepere behoefte komt, wordt ook dit onderdeel besproken en is de massage een ondersteunend element van counseling, om jezelf weer in balans te krijgen en weer ontspannen door het leven te gaan. Een holistische massage is op deze manier trauma verwerking. 

Endorfine ondersteunt diepe heling

Tijdens een massage komen er endorfines vrij in je lichaam. Dit zijn zogenaamde 'gelukshormonen' waarvan bekend is dat het o.a. stress verminderd, diepe ervaring van rust creëert in je wezen en een je een gevoel van gelukzaligheid kunt ervaren. In combinatie met de counseling gesprekken zorgen holistische massage voor een katalyserend effect in de ontwikkeling van het hogere bewustzijn. Dit heeft een zeer positief effect op het ervaren van welzijn en harmonie in het dagelijks leven.

Mogelijke massages:

Holistische Massage van te bespreken lichaamsdelen bij spanning, stress, angst of verdriet 

Orgaan Massage wanneer bepaalde emoties geblokkeerd zijn.

Organen spreken en houden energie vast wanneer je niet in balans bent. Acute en chronische ziektes laten de organen spreken en middels orgaan massage. Het lijden dat je in je denken ervaart en vasthoudt, zet zich vast in je lichaam, waardoor het lichaam mee zal lijden en je zo helpt om er aandacht aan te geven. Door er liefdevol aandacht aan te geven en je niet langer te identificeren met het lijden, kan je zelfheling ervaren en ontspanning hervinden in je leven.

Samen het leven bespreken, om je hart weer te bezielen, zodat jij jouw leven ten volste kunt beleven.