~ Compassievol luisteren ~ Liefdevol steunen ~ Vreugdevol motiveren ~ Vrijmoedig creëren ~

psychodrama - Beleef training

Beleef trainingen zijn onderdeel van Psychodrama en zijn diverse speelse, creatieve en doortastende vormen binnen de counseling, waarmee toegewerkt wordt naar bevrijding van bijvoorbeeld beperkende, negatieve gedachten, leven met trauma en het emotioneel lijden. Met andere woorden, je leert te zijn zoals je werkelijk in pure staat van leven bent.

 

Door het uitleven en het ervaren van psychodrama kan je ontdekken hoe wonderlijk en prettig de eenvoud van het leven in essentie is. Psychodrama is een doeltreffende benaderingsvorm in de counseling en zeer efficiënt, omdat het een vorm is die in korte tijd tot de kern van ‘het probleem’ gaat en je heel bewust op een nieuwe en krachtige manier leert omgaan met situaties. Een manier waarin je bij jezelf kunt blijven en jezelf niet meer verliest. 

De vormen van psychodrama counseling die op de website genoemd worden, zijn voorbeelden waar op wens van afgeweken kan worden. Gezamenlijk wordt bekeken welke vorm het beste aansluit bij de hulpvraag. Elk gesprek, counseling en elke benadering van psychodrama wordt gezamenlijk  vorm gegeven. Er is geen vast concept, zodat op elke hulpvraag een passend en krachtig hulpaanbod gecreëerd wordt.

 

Psychodrama is een benadering van zelfverandering
die je leert hoe je de kracht van je verbeeldingskracht, creativiteit,
symboliek en rituelen kunt gebruiken om jezelf te transformeren,
zodat je vrij van conditionering, ten volste zal bestaan.

‘Geluk is wanneer wat je denkt, wat je zegt en wat je doet in harmonie zijn.’

 

zo werkt psychodrama

Een beleef training kan je zien als het oefenen van een voor jouw lastige situatie. Een situatie die jou in het echte leven negatieve gevoelens geeft of die je niet goed kunt. Zo kan je bijvoorbeeld zoveel stress en spanning ervaren bij sollicitatie gesprekken, dat je daardoor niet goed kunt laten zien wie je werkelijk bent en welke kwaliteiten je hebt of hoe geschikt je in feite bent voor die baan. Een ander voorbeeld is het ervaren van onzekerheid, angst of paniek wanneer je nieuwe contacten aangaat met vrienden of familie, of wanneer je een zakelijke bespreking hebt die je moet leiden. 

Concreet komt het er op neer dat je voelt dat je niet functioneert zoals je zou willen en dat jij je gevoelens en emoties niet onder controle krijgt. De verschillende vormen van beleef trainingen zijn zeer effectief en helpen je om vanuit de kern te veranderen, om zelfvertrouwen en bewustzijn te ontwikkelen. 

afgestemd op jouw behoefte

Eerst volgt de kennismaking en intake, waarna een persoonlijk plan bij je hulpvraag wordt opgesteld. Het traject en het aantal sessies wordt samen besproken, waarbij tussentijds aanpassingen kunnen worden gemaakt in het trajectplan. De beleef training is een andere term voor de vrije en creatieve vorm van 'psychodrama'. Het is zeer effectief en bevrijdend om in een veilige setting, openlijk te kunnen oefenen en trainen van je negatieve belevingen. Door samen op heel bewuste wijze te beleven welke emoties en gevoelens jou blokkeren, ontwikkel je een groter zelfbewustzijn en werken we toe naar het loslaten van de negatieve overtuigingen, gevoelens en gedachten. Zodat je positieve kernovertuigingen gaat ontwikkelen die je zelfvertrouwen en kracht geven. 
Het resultaat is dat je leert om zonder angst en zonder beperkende gedachten in het leven te staan, wat je balans en een sterk fundament geeft. 

Beleef training met Psychodrama

Bij de beleef trainingen wordt onder andere Psychodrama ingezet als middel. Psychodrama is een term voor een breed scala aan creatieve uitingen in psychotherapeutische trainingsvormen, zoals toneel, rollenspelen, sketches, drama en gedramatiseerde zelf-representaties. Het doel is om bewust te worden van bepaald gedrag en welk effect dat gedrag heeft op je leven. Bijvoorbeeld wanneer je bij sollicitatiegesprekken zoveel stress en spanning ervaart dat je niet meer meer in staat bent om te laten zien wie je werkelijk bent en welke kwaliteiten je hebt. 

Lees meer »

Samen het leven bespreken, om je hart weer te bezielen, zodat jij jouw leven ten volste kunt beleven.