~ Compassievol luisteren ~ Liefdevol steunen ~ Vreugdevol motiveren ~ Vrijmoedig creëren ~

geheimen en schaamte loslaten

Geheimen hebben heeft een zeer verlammende uitwerking op het leven. Geheimen wonen in het binnenste van het hart, vertroebelen oprechte gevoelens en het idee van je levensperspectief. Geheimen komen op de meest onverwachte momenten in gedachten naar voren, soms zelfs meerdere keren per dag. Er worden vaak diepe emoties bij ervaren zoals verdriet, schuldgevoelens en diepe schaamte.

Het hebben van geheimen en de drukkende emoties die het met zich meedraagt, zorgen ervoor dat het leven ernstig beperkt wordt en het gevoel van ongelukkig zijn diep voelbaar is. De gevolgen die hierdoor ontstaan zijn o.a. een laag zelfbeeld, hevige schaamte, stressklachten, paniek en angsten (in allerlei vormen), depressieve klachten, sociaal isolement, agressie et cetera. 

 

Naast dat het emotioneel zeer verstikkend is en het leven ernstig beperkt, is het ook zeer slecht voor de fysieke gezondheid. Het kan de oorzaak zijn van allerlei lichamelijke reactieve problemen zoals nagelbijten, maag/darm problemen, slaapproblemen, eetproblemen, gewichtstoename/verlies, haaruitval en huidproblemen et cetera.

 

'Omarm alles wat je bent
Schenk aandacht aan elk gevoel
Geef liefde aan al je pijn
Dan zal je vrij zijn, omdat je volledig bent'

 

 

Middels counseling en specifiek deze beleef training, leer je door oefening in gesprek en luisteren naar je lichaam, om geheimen te bespreken, los te laten en jezelf te bevrijden van de negatieve gevoelens die je erdoor ervaart. 
Gun jezelf een leven in openheid en vrijheid, gun jezelf de levenslust weer!

zo vind je vrijheid

Middels deze beleef training leer je in een veilige setting je geheimen te bespreken (of te oefenen om geheimen te delen). In gesprek en trainingsvorm werk je aan het loskomen van de gevolgen die het hebben van geheimen met zich meebrengt. Hierdoor lossen schuldgevoelens en schaamte op. Het effect van deze vorm van counseling is dat je zelfvertrouwen vergroot wordt en jij je eigen kracht leert zien. Zodat je met liefde naar je eigen leven kan gaan kijken en er vergeving kan komen voor wat er gebeurd is. Daardoor zal je weer in staat zijn om geluk te ervaren in je leven. Je durft weer echt te leven.

Samen het leven bespreken, om je hart weer te bezielen, zodat jij jouw leven ten volste kunt beleven.