uit je comfort zone

Wanneer je angsten ervaart om naar bepaalde plaatsen te gaan of bepaalde activiteiten te ondernemen, is deze beleef training een passend hulpmiddel. In een counselinggesprek word in kaart gebracht welke angsten ten grondslag liggen aan de bepaalde locatie of activiteit, waarna een plan opgesteld wordt om deze angst onder ogen te komen en er mee aan de slag te gaan. Om het zodoende te kunnen gaan accepteren, integreren en los te kunnen laten.

 

'Sluit vriendschap met jezelf, en je hebt een vriend voor het leven'


Locaties kunnen bijvoorbeeld een station of dierentuin zijn, een plein of in de natuur. Deze beleef training is een zeer effectieve vorm van counseling, omdat de combinatie van een veilige en open setting, de continue begeleidende aanwezigheid en de counseling zorgen voor een helende werking. Na elke counseling sessie kan middels een gesprek, meditatie of massage tijd genomen om de ervaringen een plek te geven en te laten integreren in de nieuwe manier van denken en leven. Dit geeft ruimte om in liefde met jezelf te gaan leven en werkt zeer bevrijdend. 

zo vind je vrijheid

Wanneer je ervaart dat je door bepaalde specifieke omstandigheden angstig wordt, beperkt dit je in je vrijheid en in de mogelijkheid om je volledig jezelf te voelen. Vaak ervaar je dat je emotioneel lijdt onder deze situaties. Dit emotioneel pijn lijden vraagt veel energie en kan leiden tot uitputting, chronische vermoeidheid, burn-out of depressie. Wanneer je emotioneel lijdt onder een situatie in je leven, heeft dat uitwerking op je lichaam. Zo kan het zijn dat je ook chronische pijn of aandoeningen ervaart wanneer je emotioneel pijn lijdt. Door middel van deze vorm van counseling schenken we samen aandacht aan het lijden van deze emotionele pijn. Je gaat inzicht krijgen in het lijden en ontwikkelt de mogelijkheid om jezelf hiervan te bevrijden. 

 

Pijn ervaren is iets anders dan lijden. Het leven kent pijn, doch het lijden wordt door het ego van de mens gecreëerd met de manier waarop het lagere zelf de mind of het ego) denkt en oordeelt over de pijn of pijnlijke situatie. Middels deze beleef training leer je wat het verschil tussen deze twee elementen is, waar het lijden ontstaat en onder welk perspectief het lijden ontstaat. Je zal ontdekken dat het ervaren van angsten, beperkingen en het lijden hieronder, een perspectief is dat door de jaren heen ontwikkeld is in je leven. Dat betekent dat je het ook kunt veranderen. Dat is goed nieuws! Samen kunnen we een traject opstellen, waarin je stapsgewijs toewerkt naar bevrijding van je angsten en gaat leven vanuit gefundeerd zelfvertrouwen en zelfliefde.