~ Compassievol luisteren ~ Liefdevol steunen ~ Vreugdevol motiveren ~ Vrijmoedig creëren ~

asmr massage

ASMR Massage is een sprookjesachtige en rustgevende ervaring die op diep niveau ontspanning in het lichaam en het hoofd brengt. Zoals beschreven bij het kopje 'ASRM' worden allerlei zintuigen op zeer sensitieve en veilige wijze geprikkeld, wat zorgt voor een rustgevende en helende ervaring. Bij de ASMR massage worden naast ontspanningstechnieken ook sensitieve aanrakingen, aanraking van de haren en verzorging van het lichaam betrokken. 

 

Liefdevolle zintuiglijke prikkeling van het hart

creëert een energie van levenslust


ASMR helpt stress en onrust te verminderen, door op zachte wijze de zintuigen te prikkelen en geborgenheid te ervaren op een veilige plek. Veel mensen herkennen het als gevoelens die bovenkomen van mooie herinneringen uit hun jongste kindertijd. Veilig, geborgen, welkom en warm.

Het gelukshormoon en de helende werking

Liefdevolle en aandachtige aanrakingen zorgen ervoor dat het hormoon oxytocine vrijkomt. Dit 'geluk hormoon' geeft je een geborgen en veilig gevoel.  Ook een ASMR massage heeft dat effect en zorgt voor een gelukkig gevoel. Wanneer je langdurig in een emotioneel onveilige situatie hebt geleefd, sluit het hart zich af voor prikkels en indrukken, om zichzelf te beschermen. Bijvoorbeeld als je vroeger gepest bent, jij je onderdrukt, niet gehoord of niet gezien voelde. Het niet welkom voelen doet iets met je als mens. Het is een basisbehoefte van elk mens. Als je voelt dat je niet verbonden bent met mensen om je heen, kan je mogelijk gevoelens van verdoofd of losgekoppeld ervaren, ondanks de wens om positieve gevoelens toe te laten. Middels de ASMR massage kan je ervaren hoe het is om je hart te openen voor veilige, liefdevolle prikkels en sensaties. In combinatie met ondersteunende counselinggesprekken kan je op dieper emotioneel niveau contact maken met jezelf, groeien in bewustzijn en herstel vinden. 

boek hier je asmr massage

Voor meer informatie over ASMR massage in combinatie met counseling kan je ook contact met me opnemen. 

Samen het leven bespreken, om je hart weer te bezielen, zodat jij jouw leven ten volste kunt beleven.